У терористичким нападима погинуло најмање 15 полицајаца и неколико цивила

Танјуг
У терористичким нападима погинуло најмање 15 полицајаца и неколико цивила

МОСКВА - У терористичким нападима  у Дербенту и Махачкали, у јужној руској републици Дагестан погинуло је најмање 15 полицајаца и неколико цивила, саопштио је данас гувернер Сергеј Меликов нови биланс напада.

Јуче је изведено више напада на синагогу и цркву у Дербенту, као и на православну цркву и двије полицијске станице у Махачкали. У овим градовима уведен је режим противтерористичке операције, саопштиле су дагестанске власти.

-Више од 15 полицајаца су жртве терористичког напада -  навео је Меликов на свом Телеграм каналу након резултата рада оперативних штабова формираних након напада у Дербенту и Махачкали.

Он је додао да је убијено још неколико цивила, преноси Интерфакс.

Како су јавили медији, позивајући се на предсједника Јавне надзорне комисије Дагестана Шамила Хадулајева, милитанти су убили свештеника у Дербенту, као и чувара црквеног обезбјеђења у Махачкали.

Национални антитерористички комитет (НАЦ) извијестио је о ликвидацији пет милитаната у Дагестану, гдје углавном живе муслимани. Тројица ликвидираних идентификована су као синови и нећаци шефа Сергокалинског округа републике.

- Двојица милитаната су приведена, покушали су да се сакрију у гомили туриста, али су их полицајци идентификовали и привели - рекао јесиноћ  извор за Интерфакс.

Према подацима републичког Министарства унутрашњих послова, 16 особа је пребачено у болницу у Махачкали - 13 рањених полицајаца и три цивила.

У Дагестану је од данас тродневна жалост.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана