У Тел Авиву десетине хиљада људи протестовало против реформе правосуђа

Танјуг
У Тел Авиву десетине хиљада људи протестовало против реформе правосуђа

ТЕЛ АВИВ - Десетине хиљада демонстраната окупило се у центру Тел Авива 24. суботу заредом на митингу против реформе правосуђа владе Бењамина Нетанијахуа.

Протести су настављени 24. недељу заредом демонстрацијама широм Израела на више од 150 локација, док је централни протест, као и обично, одржан у улици Каплан у Тел Авиву.

Према процјенама израелске компаније Крауд солушнс, која проучава понашање масе на јавним догађајима, на главном протесту у улици Каплан у Тел Авиву окупило се око 100 хиљада људи.

Главни говорник на протесту у Тел Авиву била је бивша министарка правде и спољних послова Израела Ципи Ливни, која је на скуп дошла у мајици са натписом "једнакост", пренио је ''Џерузалем пост''.

Она је у свом говору оптужила владу да је нанијела „фундаменталну штету израелској демократији“.

-Они (влада) већ промовишу фашистичке одлуке и законе који ће заувијек промијенити лице Израела. Одлуке и законе који бришу једнакост, успостављају вјерску супериорност над секуларистима, јеврејску супериорност над Арапима и супериорност корумпираних појединаца над судијама - екла је Ливни обраћајући се демонстрантима.

На протесту у Каркуру, десетине људи махали су израелским заставама у знак протеста против владе, а полицијске снаге су биле на лицу мјеста да одржавају ред и усмјеравају саобраћај аутомобила.

Овонедјељни протести уследили су након драматичних догађаја у Кнесету током гласања за Комисију за избор судија у сриједу, што је довело до замрзавања преговора који су посљедњих месеци вођени између коалиције и опозиције у резиденцији председника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана