У судским документа супруг нестале Ане Волш описан као социопата и особа без повјерења

Tanjug
Foto: WAVV

ВАШИНГТОН - Брајан Волш, супруг нестале Београђанке из Масачусетса Ане Волш, описан је као "социопата" и "особа која није од повјерења“, у изјавама под заклетвом које су поднијете током правног спора око имовине његовог оца, показују судска документа.

- Брајан није само социопата, већ и веома љута и физички насилна особа / написао је у изјави под заклетвом доктор Фред Пескаторе, који је рекао да је дугогодишњи пријатељ оца Брајана Волша, доктора Томаса Волша, преноси Си-Ен-Ен.

Пексаторе је у изјави за јавност навео да је Брајан украо новац од Томаса и преварио га за скоро милион долара-

Описао је и један инцидент током путовања у иностранство током којег је, како је навео, Брајан Волш побjeснио када су га стражари оптужили да је покушао да прокријумчари антиквитете и покушао да дирјеком убије четворицу или петорицу стражара. 

Према документима поднијетим породичном суду у Масачусетсу, доктор Томас Волш, који је више од деценије водио одјељење за неурологију у Бригаму и женској болници у Бостону, преминуо је 2018. у Индији, а његов нећак Ендру Волш рекао је да он није желио да Брајан Волш наслиједи имање.

-Посљедња воља и тестамент мог ујака потврђују оно што је годинама говорио многим људима да не жели да његов син, Брајан, наслиједи било шта од његовог имања - навео је Ендру Волш у представци поднијетој суду. 

 У тестаменту састављеном 2016. године, др Волш је навео да није у контакту са Брајаном, којем није оставио ништа од имовине, показују фотографије докумената које су приложене  судским документима. 

Брајан Волш је покушао да оспори тестамент, али безуспјешно, и поднио је изјаву о приговорима у новембру 2019, тврдец́и да је он један од само два легална насљедника очеве имовине. 

рајан Волш је тврдио и да је здравље његовог оца било "веома лоше" када је потписао оно што је Брајан описао као сумњиви тестамент, и сугерисао је да је могуће да је фалсификован потпис његовог оца на документу.

Три изјаве под заклетвом, које су поднијели чланови породице и пријатељи, показују да је однос оца и сина био затегнут у годинама прије смрти др Волша.

У изјави под заклетвом Џефри Орнштајн наводи да су др Волш и син Брајан некада живјели заједно у стану на Менхетну, али да Брајан није особа од повјерења и да је изјава под заклетвом коју је Брајан дао заснована на лажима и лажним представљањима.

Он је навео и да је Брајан био дугогодишњи пацијент у психијатријској болници и да је дијагностиковано да је он социопата. 

Истражиоци који трагају за доказима о нестанку Ане Волш пронашли су раније кесе за смеће пуне крви, сјекиру, тестеру, тепих и употребљена средства за чишцћење у близини магацина у Пибодију.

 Истражитељи у заштитним одијелима и полицајци са псима претражили су у понедјељак објекат у улици Њубери, у потрази за траговима повезаним са нестанком мајке троје деце.

Ана Волш нестала је 1. јануара рано ујутру када је требало да оде на бостонски аеродром Логан и одатле отпутује у Вашингтон због посла.

Њен нестанак пријавио је супруг Брајан Волш три дана касније.

Он је у понедјељак ухапшен због основане сумње да је лагао истражитеље и одређена му је кауција од пола милиона долара, а негирао је кривицу.

Поједини амерички медији пренијели су потврђене наводе да је Брајан Волш на интернету претраживао како се ријешити тијела жене од 52 килограма.

 Из тужилаштва је саопштено да је у породичној кући Волшових, у подруму, током викенда пронађен нож и крваве мрље.

Објављено је и да су надзорне камере у продавници Хоум дипот показале да је Брајан Волш 2. јануара купио траке, селотејп и средства за чишћење у вриједности од 450 долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана