У стану ухапшеног шефа Коза ностре нађени парфеми и фирмирана одјећа, али не и оружје

Танјуг
У стану ухапшеног шефа Коза ностре нађени парфеми и фирмирана одјећа, али не и оружје

ПАЛЕРМО - Парфеми и фирмирана одјећа пронађени су данас у стану у граду Кампобело ди Макара на Сицилији, за који се претпоставља да је био посљедње скровиште шефа Коза ностре Матеа Месине Денара, али оружје није пронађено, рекли су правосудни извори дан након хапшења 60-годишњег бјегунца.

Стан се налази у скромној згради у близини центра Кампобело ди Макара, града у западној сицилијанској провинцији Трапани, само неколико километара од  родног града Денара - Кастелветрана, рекли су извори.

Генерал Пасквале Анђелосанто из специјалних снага РОС карабињера рекао је да се претпоставља да је тај стан Денаро најчешће користио током новијег периода и да ту могу бити пронађени значајни елементи за истрагу.

Денаро је послије 30 година бјекства ухапшен у понедјељак у приватној болници у Палерму, гдје се лијечио од рака, а био је познат по свом укусу за луксузну робу, укључујући наочале за сунце и одјећу.

Полиција је навела да је Денаро носио сат вриједан 35.000 евра када је ухапшен.

Денаро је осуђен у одсуству на око 20 казни доживотног затвора због улоге у низу убистава која је извршила мафија, укључујући бомбашке нападе 1992. у којима су погинули тужиоци за борбу против мафије Ђовани Фалконе и Паоло Борселино.

Кампобело ди Макара је био дом његовог наводног помоћника Ђованија Лупина који је ухапшен са њим.

Италијански медији су извијестили да је Денаро премјештен са

Сицилије након хапшења и да је слетио касно у понедјељак у

централну италијанску област Абручо, али је још нејасно

гдје је заточен, пренео је Ројтерс.

Тужиоци су навели да је Денаро способан да одслужи казну у затвору, упркос својој болести.

Подршка карабињерима

Млади у Палерму одржали су  скуп подршке испред касарне карабињера “Декла Кјеза”  због хапшења Матеа Месине Денара, преноси италијанска агенција Анса.

Они су на синоћнем скупу узвикивали “Палермо је наш, а не Коза ностре” и “Браво, браво”, носили заставе и пароле којима су изразили захвалност полицији због тог хапшења.

Јучерашње хапшење Денара изазвало је одушевљење грађана Палерма, а један од присутних рекао је да је то веома важан дан, али да долази прекасно у поређењу са потребама да се ослободи тог терета.

-Надамо се да ће полиција такође открити било какво саучесништво на високим нивоима. Али мафија данас није поражена - рекао је он.

Једна од учесница скупа носила је фотографију судије Ђованија Фалконеа, познатог борца против мафије убијеног у атентату 1992. године, која је истакла да мафија Денаровим хапшењем није поражена, али да је ту да се захвали карабињерима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана