У стану ухапшене припаднице Фракције Црвене армије пронађене бомба и муниција

Танјуг
У стану ухапшене припаднице Фракције Црвене армије пронађене бомба и муниција

БЕРЛИН - Ручна бомба и други опасни предмети пронађени су током претреса стана у Берлину гдје је осумњичена бивша чланица љевичарске милитантне групе Фракција Црвене армије ухапшене ове недеље након више од три деценије скривања, саопштила је данас њемачка полиција.

У сриједу увече полиција је евакуисала седмоспратницу у гадској четврти Кројцберг, у којој је осумњичена Данијела Клете живјела, а након што су изнели гранате и муницију из њеног стана, саопштили су да евакуисани могу да се врате у своје домове, преноси АП.

Полиција је у уторак саопштила да су при почетном претресу стана Клетеове пронађена два магацина муниције која би одговарала пиштољу, али не и оружје.

Клете је ухапшена у понедјељак, послије више од 30 година у бјекству након што је оптужена за оружану пљачку и покушај убиства.

Хапшење је услиједило након што је полиција затражила од грађана да пошаљу информације о три бјегунца из РАФ-а у популарној ТВ емисији о злочинима пре две седмице, послије чега је услиједило 250 дојава. 

Клете, заједно са преостала два бјегунца из банде, Буркхардом Гарвегом и Ернст-Фолкером Штаубом припада тзв. трећој генерацији РАФ-а.

Оптужбе са којима се суочава Клете, заједно са Гарвегом и Штаубом, односе се на оружану пљачку милиона евра и на најмање један покушај убиства почињен између 1999. и 2016. године, али ти злочини нису, како преносе медији, почињени у име РАФ-а.

Фракција Црвене армије била је западнонемачка крајње левичарска милитантна група основана 1970. године и активна до 1998. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана