У Шпанији ухапшено седам особа због крађе луксузних возила

Танјуг
Foto: Илустрација

МАДРИД- Шпанске власти су ухапсиле седам особа повезаних са бугарским криминалним групама, познатим по својој способности да краду возила високе вриједности за мање од минута, наводи се у извјештају Центра за истраживање корупције и организованог криминала, међународне новинарске мреже специјализоване за истраживање организованог криминала и корупције.

Сумња се да су осумњичени дио веће криминалне мреже, специјализоване за крађу луксузних аутомобила, промјену идентификационих бројева возила и њихове продаје на међународном црном тржишту, преноси бугарски портал Новините.

Операција хапшења је спроведена широм Мадрида и Каталоније, гдје су се украдена возила продавала по цијени од око 350.000 евра.

Опремљена софистицираним алатима, банда је могла добити приступ и украсти скоро сваки аутомобил у року од једног минута.

Након крађе, аутомобили су прошли педантан процес фалсификовања идентификационих бројева и бројева шасије, уз добијање украдених докумената из земаља попут Аустрије.

То је омогућило криминалцима да прикрију право поријекло возила, представљајући их као легитимне цариницима.

За свако возило које је успјешно проглашено легалним, чланови банде су наводно зарадили између 30.000 и 40.000 евра, наводи се у извјештају.

Хапшења су услиједила након што је бугарска амбасада обавијестила шпанске власти о активностима групе, чије су транснационалне криминалне операције одговорне за значајан број крађа аутомобила широм Европе, наводи портал Новините.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана