У Шпанији пала међународна банда џепароша, међу њима и жена из БиХ

Г.С.
У Шпанији пала међународна банда џепароша, међу њима и жена из БиХ

ПАЛМА ДЕ МАЈОРКА - Шпанска Национала полиција ухапсила је међународну банду џепароша на аеродрому “Palma Son Sant Joan Airport” у познатом љетовалишту Палма де Мајорка, међу којима је била и жена из Босне и Херцеговине.

Како преносе шпански медији, троје џепароша, двоје из Аргентине и једна из БиХ, су одговорни за десетине пљачки на овом аеродрому само током протеклог мјесеца.

У саопштењу шпанске полиције стоји да су ухапшени 67-годишњи Аргентинац, 57-годишња Аргентинка и 47-годишња држављанка Босне и Херцеговине. Њихове мете су углавном били старији туристи, који су организованим турама долазили у овај дио Шпаније. Били су толико спремни да су у скоро свим пљачкама узели новчаник жртви, извадили новац, а затим непримјетно вратили новчаник.

Иначе, ово није први пут да хапсе овај тројац. Прошлог јуна жена из БиХ је ухапшена на истом аеродрому, али су “оперисали” и на другим аеродромима. Како преносе шпански медији, Аргентинац има забрану приласка аеродрому у Аликантеу, гдје је извео бројне пљачке.

О каквим криминалцима се ради свједочи и податак да њих троје заједно имају преко 80 хапшења. Полиција је већ затражила да им се забрани повратак на Мајорку што је тренутно регулисано забраном приласка, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана