У Русији ухапшен бивши радник суда због припреме терористичког напада

Танјуг
У Русији ухапшен бивши радник суда због припреме терористичког напада

ВОРОЊЕЖ - Лењински окружни суд у Тамбову притворио је на два мјесеца бившег радника војног тужилаштва који се спремао да изврши терористички напад дизањем у ваздух двије административне зграде, пренијела је данас агенција РИА.

-Лењински окружни суд у Тамбову одабрао је превентивну мјеру у виду притвора до 6. јуна за 44-годишњег држављанина Руске Федерације, становника Тамбовске области, бившег радника војног тужилаштва, који је осумњичен да је починио посебно тешко кривично дјело - припремање терористичког акта, саопштено је из суда.

Руски истражни комитет у понедјељак је саопштио да је у оквиру истраге о терористичком нападу у концертној дворани Крокус сити хол у близини Москве 22. марта, идентификовано 11 оптужених да су учествовали у нападу и они се сви налазе у притвору.

Према наводима истражитеља, ухапшена су четири извршиоца напада, као и особе које су, према наводима Истражног комитета, помагале у припреми напада, обезбедивши починиоцима смјештај, возила и пренос новчаних средстава.

У терористичком нападу на Крокус сити хол 22. марта, према посљедњим подацима, погинуле су 144 особе, а повријеђена је 551 особа. Истражни комитет истражује кривични случај терористичког напада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана