У Ростову на Дону мирно, Московљанима савjетовано да избjегавају аутопут

Танјуг
У Ростову на Дону мирно, Московљанима савjетовано да избjегавају аутопут

МОСКВА - Ситуација око сjедишта Јужног војног округа у Ростову на Дону је јутрос мирна и саобраћај је обновљен, јавља јруска агенција РИА Новости, дан послије повлачења вође руске приватне војне формације ''Вагнер" Јевгенија Пригожина и његових војника из тог града.

На Телеграм каналу РИА Новости објављен је видео снимак на којем се види чистач улица и аутомобили како промичу.

Истовремено, руска федерална агенција за путеве затражила је од становника Московске области да избјегавају путовање аутопутем М-4 "Дон" до 10 сати по локалном времену, пренио је Ројтерс.

Претходно је та агенција на Телеграму објавила, али је тај пост у међувремену обрисан, да забрана саобраћаја у Московској и Тулској области остаје на снази.

Саобраћај је, у међувремену, нормализован у осталим областима гдје је због јучерашњих догађаја у Русији, био обустављен.

Наоружани Вагнерови плаћеници су јуче кренули ка Москви, али су поход обуставили послије договора о деескалацији.

Прес-секретар предсједника Руске Федерације Дмитриј Песков рекао је у суботу увече да ће Пригожин отпутовати у Белорусију и да ће кривични поступак покренут против њега због оружане побуне, бити обустављен.

Кремљ је саопштио да је гаранција да ће Пригожин моћи да оде у Белорусију ријеч предсједника Русије. Прес служба предсједника Белорусије саопштила је да је Александар Лукашенко разговарао са Пригожином и да је прихватио његов приједлог да се заустави покрет "вагнероваца" у Русији и предузму даље кораке за деескалацију.

Вагнер је у суботу заузео штаб Јужног војног округа у Ростову на Дону послије тврдњи о наводном ракетним и бомбашким нападима Оружаних снага Русије на кампове Пригожинових бораца, што су демантовали и Министарство одбране и ФСБ.

Током обраћања грађанима Русије, предсједник Владимир Путин назвао је деловање "вагнероваца" злочиначком авантуром.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана