У пуцњави убијени полицајац и три трговца дрогом

Танјуг
У пуцњави убијени полицајац и три трговца дрогом

МАТАМОРОС - Полицајац и три особе осумњичене за трговину дрогом убијени су у недјељу током оружаног сукоба у граду Матаморос у сјевероисточном Мексику, саопштили су данас званичници.

Пуцњава је избила док је полиција јурила за комбијем са неколико наоружаних мушкараца, саопштила је на друштвеним мрежама влада мексичке државе Тамаулипас, у којој се налази Матаморос. Локалне власти су саопштиле да је троје њих умрло док је један побјегао, а такође су пријавиле и смрт члана безбедносних снага, преноси Фигаро.

Матаморос, који се граничи са Тексасом, поприште је сукоба између Заливског картела и ривалских криминалних група, што чини Тамаулипас једном од најопаснијих мексичких држава усљлед учесталих отмица илегалних миграната на путу за САД и изнуда.

У марту 2023. године, чланови Заливског картела су у Тамаулипасу киднаповали четири Американца, од којих су двојица убијена. Око 32 мигранта из Венецуеле и Хондураса киднапована су прошлог јануара док су путовали аутобусом на аутопуту ка Матаморосу. Усљед насиља повезаног са картелима, од 2006. године у Мексику је настрадало 450.000 људи, а више од 100.000 особа је нестало.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана