У пуцњави у руралном подручју Аустралије погинуло шест особа

ГС
Foto: Танјуг/АП

СИДНЕЈ- У пуцњави на изолованом имању у руралном подручју аустралијске државе Квинсленд, убијено је шест особа, међу њима и два полицајца, саопштиле су данас аустралијске власти.

Полиција је у оружаном сукобу на забаченом имању убила тројицу осумњичених. Полицајци Метју Арнолд (26) и Рејчел Меккроу (29) убијени су у тренутку када су прилазили имању, док је један њихов колега лакше рањен. Како је саопштила полиција, осумњичени су убили комшију Алана Дера (58).

На имању је неколико сати било опсадно стање, а онда су осумњичени убијени – двојица мушкараца и једна жена. То су бивши директор школе Натанијел Трејн (46), његов брат Гарет Трејн (47) и Гаретова супруга Стејси (45). Гарет и Стејси су били сувласници имања.

Неколико аустралијских медија су објавили да је Гарет на интернет форумима промовисао теорије завјере, да је изражавао неповјерење према полицији те је истицао да су Аустралијанци неоправдано разоружани.

Премијер аустралијске владе Ентони Албаниз описао је инцидент као "ужасан и срцепарајући догађај за породице и пријатеље полицајаца из Квинсленда који су изгубили животе на дужности".

"Моје саучешће свима који вечерас тугују. Аустралија тугује са вама", написао је Албаниз на свом Твитер налогу.

Комесар полиције Квинсленда Катарина Керол рекла је да је данашња пуцњава инцидент са највећим бројем страдалих припадника државне полиције у новије вријеме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана