У Пригожиновој кући у Санкт Петербургу пронађени оружје, перике и златне полуге

Танјуг
У Пригожиновој кући у Санкт Петербургу пронађени оружје, перике и златне полуге

МОСКВА - Јевгениј Пригожин није виђен откако је био приморан да напусти Русију и оде у Бјелорусију после побуне коју је предводио прошлог мјесеца.

Данас  је бјелоруски предсједник Александар Лукашенко изјавио да Пригожин није више у Бјелорусији.

У међувремену, руске безбједносне службе упале су у палату шефа приватне војне групе “Вагнер” Јевгенија Пригожина у Санкт Петербургу и објавиле да су ту пронашле оружје, муницију, златне полуге, плишаног алигатора и орман пун перика, преноси Скај њуз.

Руски лист “Известија” објавио је јуче слике и видео снимак рације у раскошној резиденцији коју је Пригожин био приморан да напусти, а на којима се види да су пронађени и очигледно лажни пасоши и урамљена фотографија која наводно приказује одсјечене главе Пригожинових непријатеља.

У раскошној кући, на фотографијама се види велики клавир у подножју спиралног мермерног степеништа, као и спа центар и сауна и приватни затворени базен. У соби за билијар пронађен је велики маљ са натписом “за употребу у важним преговорима”.

У кући постоји и приватна соба за молитву, украшена са више икона Руске православне цркве.

У резиденцији су откривене огромне количине готовине у различитим валутама, саопштио је ФСБ, као и војна униформа са око 20-ак медаља.

Пригожин је у Бјелорусији био од 24. јуна након што је предводио неуспјелу побуну против Кремља у којој су његови припадници “Вагнера” кренули ка Москви.

Предсједник Бјелорусије Александар Лукашенко посредовао је у споразуму према којем је Пригожин, који је некада био познат као “Путинов кувар”, прекинуо побуну и отишао из Русије у Бјелорусију.

Велики број припадника “Вагнера” апсорбован је у руску војску у оквиру споразума.

Пригожин није виђен откако је стигао у Бјелорусију, али је издао саопштење зашто је започео свој “марш за правду”.

-Почели смо наш марш због неправде -, истакао је он и објаснио да је одустао од напредовања јер „није желио да пролива руску крв“ и инсистирао на томе да није имао намјеру да руши владу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана