У превртању аутобуса у Турској погинуло девет особа, 30 повријеђено

Анадолија
Foto: Анадолија

МЕРСИН- У превртању аутобуса у округу Ејдинчик у јужној турској провинцији Мерсин у уторак је погинуло девет особа, а 30 је повријеђено, од којих је 13 теже.

Међуградски путнички аутобус, који је возио на путу за југоисточну провинцију Мардин из округа Мармарис на западу Мугле, ударио је приликом скретања у баријеру на излазу из тунела Саријар у четврти Јеникас и преврнуо се.

Након несреће, екипе хитне помоћи, као и тимови за потрагу и спашавање те ватрогасне бригаде одмах су упућени на мјесто догађаја.

Повријеђени су колима хитне помоћи превезени у болнице.

Гувернер Мерсина Али Хамза Пехливан касније је рекао да се несрећа догодила око 1.15 сати по локалном времену, на релацији Мерсин-Анталија.

"Желим божју милост нашим преминулим грађанима и саучешће њиховим породицама. Желим брз опоравак нашим повријеђеним грађанима", навео је гувернер.

Пехливан је такође рекао да је 13 повријеђених у тешком стању.

Наводећи да се истрага о несрећи наставља, гувернер је додао да је возач "због пљуска и мокре цесте изгубио контролу на излазу из тунела", додајући да несрећу истражује јавни тужилац.

Додао је да је саобраћај између Анталије и Мерсина отворен у оба смјера.

Несрећу су снимиле камере на аутопуту. На снимку се види како аутобус великом брзином улази у кривину, удара у баријеру и пада у јарак.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана