У пожару погинуло више од 30 станара зграде: Дјечак бачен с високог спрата

ГС
У пожару погинуло више од 30 станара зграде: Дјечак бачен с високог спрата

ХАНОЈ - Број погинулих у пожару у стамбеној згради у главном граду Вијетнама, Ханоју, повећао се на више од 30, објавили су данас локални медији, позивајући се на градску полицију.

Свједоци немилог догађаја су испричали да су сцене биле језиве, јер готово да није било могућности да се помогне несрећним људима који су дозивали у помоћ, те да је мало дијете бачено са високог спрата.

Пожар је избио јуче нешто прије поноћи на паркиралишту зграде од десет спратова, у подручју крцатом мотоциклима станара, рекли су свједоци. Пламен и дим су допирали из затворених балкона.

Власти су спасиле око 70 људи, у болницу су пребациле 54 особе, укључујући десетине погинулих – објавила је службена вијетнамска новинска агенција.

- Ово је веома озбиљан пожар – наводи се у саопштњу.

Ватрогасци су јутрос угасили ватру, а спасиоци су имали потешкоћа с уласком у зграду која се налази у уској уличици у стамбеном подручју у југозападном дијелу града.

Мали балкони су ограђени жељезном оградом, а зграда има само један излаз.

- Зграда нема евакуацијски пут, за жртве је било немогуће изаћи - наведено је у саопштењу.

Око 150 људи је живјело у комплексу, рекле су власти.

- Чула сам много позива за помоћ. Нисмо им могли много помоћи - казала је за АФП на лицу мјеста жена која је рекла да се зове Хоа и живи близу зграде.

- Зграда је толико затворена и без евакуацијског пута, жртве не могу изаћи - додала је.

Друга жена, која је свједочила догађају, Хуонг је рекла да је мало дијете бачено с високог спрата како би избјегло пламен.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана