У пожарима до сада смртно страдало 122 људи

СРНА
У пожарима до сада смртно страдало 122 људи

ВИНА ДЕЛ МАР - У пожарима који су захватили Чиле до сада је смртно страдало 122 људи, а екипе хитне помоћи наводе да и даље проналазе тијела.

Очекује се да ће број жртава највеће природне катастрофе у Чилеу у посљедњих неколико година и даље расти док становници, ватрогасци и војска рашчићавају рушевине у стамбеним областима приморских градова Валпараисо и Вина Дел Мар, гдје су ватрене стихије прогутале куће за неколико минута.

"То је као ратна зона, као да је експлодирала бомба", рекла је Жаклин Атенас /63/, која је у петак, 2. фебруара, побјегла из свог дома у оближњем мјесту Вила Индепенденсија.

Она се данас вратила на згарише и успјела да пронађе од ствари само мали ружичасти ранац. У Чилеу је званично почела дводневна жалост.

Стотине људи и даље се воде као нестали, а око 14.000 кућа је оштећено, рекли су званичници. Снимци дроном које је Ројтерс снимио у области Вина дел Мар показују да су спаљени читави квартови, а становници претурају по остацима изгорјелих кућа.

На улицама су спаљени аутомобили блокирали путеве. Замјеник министра унутрашњих послова Мануел Монсалве рекао је јуче да и даље има 165 активних пожара, у односу на 154 у суботу.

У најтеже погођеним регионима уведен је полицијски час, а војска је послата да помогне ватрогасцима да зауставе ширење ватре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана