У париском предграђу погинуо ватрогасац док је гасио возила запаљена током нереда

Срна
У париском предграђу погинуо ватрогасац док је гасио возила запаљена током нереда

ПАРИЗ - Један ватрогасац изгубио је живот у париском предграђу покушавајући да угаси пожар на аутомобилима запаљеним током нереда, саопштио је француски министар унутрашњих послова Жералд Дарманин.

-Млади ватрогасац (24) изгубио је синоћ живот гасећи пожар на неколико возила у подземном паркингу у кварту Сан-Дени, упркос брзој реакцији његових колега - навео је Дарманин на "Твитеру".

Медији су јавили да су возила запалили демонстранти током шесте ноћи нереда и насиља.

Полиција је 27. јуна убила 17-годишњег младића у париском предграђу Нантер, када је, наводно, одбио да послуша наређење саобраћајне полиције, односно провјеру возачке дозволе. Убиство је изазвало масовне протесте.

Француско Министарство унутрашњих послова саопштило је да су запаљене владине и полицијске зграде, као и око 3.800 аутомобила.

Према подацима Министарства економије, опљачкано је готово 250 банака и филијала, 200 продавница и око 10 тржних центара. У неколико градова распоређене су специјалне снаге са хеликоптерима и оклопних возилима. До сада је приведено око 3.000 људи, укључујући велики број малољетника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана