У овом граду воде се жестоке борбе, називају га нова Авдејевка (VIDEO)

GS
Foto: Telegram

На данашњи дан прије двије године, 24. фебруара 2022. године, почела је специјална војна операција Русије у Украјини. Руске јединице су током дана успјеле да пробију линију одбране и да дођу до центра Работина.

Војни блогер "Рибар" објавио је неколико снимака на којима се виде оклопни транспортери руске војске. Руска оклопна возила виђена су у Шевченковој улици.

"Важно је напоменути да возила иду од запада ка истоку без страха да ће бити погођена. То индиректно указује на повлачење украјинских оружаних снага на сјеверну периферију села у подручју гробља. Једино погодно одбрамбено мјесто за украјинске формације и у сточном дијелу остаје дом културе. Ситуација се динамично одвија и позиције прелазе из руке у руку током дана. Сада је главно за Оружане снаге Русије да се учврсте на постигнутим линијама и спријече противнапад са обје стране", наводи војни блогер "Рибар".

Украјинска страда тврди да одбија руске нападе. Тврде да су ликвидирали све руске војнике у Работину.

"Непријатељ наставља да напада село, али без великог успјеха. Група непријатеља је поново ушла у Работино, међутим, одбрамбене снаге су их откриле и већ су ликвидиране", наводи канал "Дип Стејт".

Украјински канал "Дип Стејт" објавио је и снимак 65. бригаде на којем се види како дрон испушта гранату на руске војнике. Украјинска војска је успјела да поврати контролу у Работину прије око пет мјесеци.

 

pic.twitter.com/FDpVK6GUtY

— Pluton (@Pluton45873221) February 24, 2024

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана