У овој земљи ловиће дивље животиње да би нахранили гладно становништво

Танјуг
У овој земљи ловиће дивље животиње да би нахранили гладно становништво

ВИНДХУК - Намибија планира да одстријели 723 дивље животиње, укључујући 83 слона и подијели месо људима који се боре да се прехране током тешке суше на југу Африке, саопштило је данас министарство заштите животне средине.

Одстрел ће се вршити у националним парковима и отвореним подручјима у дивљини гдје власти сматрају да укупан број животиња прелази број јединки који угрожава доступне пашњаке и водне ресурсе, наведено је у саопштењу, преноси Ројтерс.

Југ Афричког континента се суочава са најгором сушом у посљедњим деценијама, а према подацима Уједињених нација Намибија је прошлог мјесеца исцрпјела 84 одсто својих залиха хране.

Очекује се да ће скоро половина становништва Намибије у наредним мјесецима доживјети озбиљне несташице хране и колизију између људи и дивљих животиња ако власти не интервенишу, саопштено је из намибијског министарства заштите животне средине.

-Због тога смо донијели одлуку о одстрелу 83 слона, 30 нилских коња, 60 бивола, 50 импала, 100 плавих антилопа, 300 зебра и 100 грла еланд антилопа чије месо ће бити подијељено према програму помоћи током суше - стоји у саопштењу намибијског министарства заштите животне средине.

Стотину педесет и седам животиња већ су одстријелили професионални ловци и компаније које је ангажовала влада, а раздељено је 56.800 килограма меса, наводи британска агенција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана