У олуји повријеђено 12 лица

СРНА
У олуји повријеђено 12 лица

ПАРИЗ - Укупно 12 особа повријеђено је усљед удара олује "Кирк" у Француској, која је ове седмице захватила цијелу земљу, јавили су француски медији позивајући се на Министарство унутрашњих послова.

Једна особа задобила је тешке повреде када је бујица повукла његов аутомобил у департману Лоар-Атлантик, јавила је телевизија БФМТВ.

Црвено упозорење или метеоаларм остаје на снази у сјеверним француским департманима Сен-ет-Марн и Ер-ет-Лоар, саопштила је национална метеоролошка служба Метео Франс. Други департман, Лоар-ет-Шер, и даље је под наранџастим метеоалармом, што значи изузетан опрез.

Десетине људи евакуисано је из департмана Сен-ет-Марн и Ер-ет-Лоар, наводи БФМТВ и додаје да су они који немају приступ својим домовима привремено смјештени у фискултурне сале.

Према подацима метеоролошке службе, овогодишња количина падавина у Француској је већ премашила норму за 30 одсто.

Период од 1. јануара до 9. октобра био је највлажнији од 1959. године, док је сриједа била дан са највећим падавинама ове године. Према подацима електро-оператера, око 67.000 домова остало је без струје због невремена.

Жути метеоаларм остаје на снази у Паризу, у коме је пала највећа количина кише од 1920. године. Из кабинета градоначелника Париза саопштено је да је ниво воде у ријеци Сени порастао на око 2,7 метара и да се очекује да ће даље расти.

Олуја "Кирк" формирала се крајем септембра у централном дијелу Атлантског океана југозападно од Кабо Вердеа. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана