У Њујорку почело суђење Трампу према оптужби за силовање

Танјуг
У Њујорку почело суђење Трампу према оптужби за силовање

ЊУЈОРК - У Њујорку је данас почело суђење бившем америчком предсједнику Доналду Трампу за силовање након што га је писац Е. Џин Карол оптужила у грађанској парници за силовање у гардероби робне куће средином деведесетих година прошлог вијека.

Избор пороте почео је пред федералним судом на Менхетну у случају који је иницирала Каролова, бишви колумниста магазина “Еле”. Она је, такође, оптужила Трампа за клевету.

Трамп /76/ је одбацио оптужбе да је силовао Каролову /79/.

Он је њене тврдње назвао “лажним” и “потпуном преваром” у објави у октобру 2022. године на својој платформи “Социјална истина” /Трутх Социал/.

Трамп је рекао да је она измислила да се срела са њим како би промовисала своје мемоаре и у којима је рекла да он није њен тип.

Очекује се да ће суђење трајати од једне до двије седмице.

Трамп није био у судници и не мора да присуствује суђењу. Његови адвокати су рекли да он неће свједочити. Адвокати Каролове,такође, не планирају да позову Трампа да свједочи.

Каролова тражи одређену одштету, која није прецизирана, за велику бол и патњу, дугорочне психичке посљедице и напад на њену приватност, рекли су адвокати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана