У Њемачкој ухапшен терориста за којим се трагало 25 година

ГС
Foto: Илустрација

У Њемачкој је ухапшен терориста ког је полиција тражила 25 година.

На жељезничкој станици у немачком граду Вуперталу ухапшена је једна особа за коју Билд наводи да је Ернст-Фолкер Штауб (69), некадашњи припадник Фракције црвене армије познатије као Бадер-Мајнхоф група. За њим су власти трагале чак 25 година. 

Воз је требало да крене у 14.58, али је заустављен, а полиција је размишљала како да извуче осумњиченог из воза. "Тада је настао немир међу људима у возу. Послије сат времена први су хтели да изађу. Полиција је рекла да нам није дозвољено да изађемо из воза. Онда су се свјетла у возу угасила. Била је депресивна атмосфера", рекао је свједок из воза.

Према његовим ријечима, неколико мушкараца је одједном брзо ушло у воз. "Један је викао 'Стани, не мрдај!' Онда је један човјек одведен. Руке су му биле везане на леђима", казао је свједок. Портпарол полиције је рекао да су "постојале индикације о веома опасној особи."

Такође је навео да је особа ухапшена без отпора и да се провјерава да ли је тражена у цијелој земљи. "У акцији нико није повријеђен", рекао је портпарол полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана