У нападу украјинских дронова погинуо ватрогасац

ГС
У нападу украјинских дронова погинуо ватрогасац

МОСКВА, КИЈЕВ - Рат у Украјини ушао је у 824. дан. Предсједник Украјине Володимир Зеленски позвао је свјетске лидере да учествују у на мировном самиту о Украјини у Швајцарској.

САД су потврдиле да ће учествовати на самиту.

Настављају се удари с обје стране. У нападу украјинског дрона на руску Орловску област погинуо ватрогасац, троје рањених, саопштиле су регионалне власти.

Једна особа је погинула, а три су рањене у нападу украјинске беспилотне летјелице на руску Орловску област, саопштио је регионални гувернер Андреј Кличков на Телеграму.

Кличков је рекао да се дрон срушио на бензинску пумпу, оштетивши је, док је други на исто мјесто пао касније и убио ватрогасца.

Председник Украјине Володимир Зеленски посјетио је Харков одакле се обратио свјетским лидерима. Поручио је да Русија окупља још једну групу трупа у близини границе и да се спрема за нови покушај офанзиве, преноси РТС.

Зеленски је позвао свјетске лидере да присуствују мировном самиту о Украјини који ће се средином јуна одржати у Швајцарској. Амерички званичник је потврдио да ће САД присуствовати самиту.

Настављени су удари са обе стране. Руске снаге гађале су Кијев и Херсон, док је украјинска војска гранатирала исток земље који је под контролом Москве, а руска војска тврди да је уништила украјинске дронове над територијом Русије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана