У нападима Хамаса погинуло више од 250 Израелаца, рањено више од 1.450

Танјуг
У нападима Хамаса погинуло више од 250 Израелаца, рањено више од 1.450

ЈЕРУСАЛИМ - Број Израелаца који су погинули у данашњиим нападима Хамаса на Израел порастао је на више од 250, док је повређено њих више од 1.450, јављају израелски медији. Терористичке ћелије Хамаса из Газе инфилтрирале су се јутрос у бројне заједнице на југу Израела, а поред тога, на центар и југ земље је испаљено на хиљаде ракета.

Премијер Израела Бењамин Нетанијаху изјавио је послије ракетних напада Хамаса и упада његових припадника на израелску територију, да је Израел у рату.

С друге стране, палестинско министарство здравља у Гази је саопштило да су најмање 232 Палестинаца убијена, а да је најмање 1.700 рањено на тој територији у израелској одмазди након напада Хамаса на Израел, пренио је "Тајмс оф Израел".

Министар одбране Израела Јоав Галан одлучио је данас да прогласи ванредно стање у целом Израелу, саопштено је из његовог кабинета, јавља "Тајмс оф Израел".

Галан је раније данас прогласио ванредно стање у кругу од 80 километара од Појаса Газе, након што је са те палестинске територије изведен изненадни ракетни напад и организован упад наоружаних нападача на израелску територију.

Ванредно стање омогућава војној команди да ограничава окупљања и затвори подручја

Нетанијаху: Гађаћемо Хамас свуда гдје дјелује, ИДФ ће употребити сву своју моћ

У обраћању нацији, израелски премијер Бењамин Нетанијаху обећао је вечерас да ће искористити сву моћ Израелских одбрамбених снага (ИДФ) да уништи Хамасове способности.

Назвавши данашње догађаје нечим "никад виђеним у Израелу", он се заклео да ће обезбједити "да се то никада више не понови", пренио је "Тајмс оф Израел".

Нетанијаху је рекао да је Хамас ''започео окрутни и зли рат'', нападајући невине цивиле, младе и старе.

"Побједићемо, али ће цијена бити висока", истакао је Нетанијаху. Према његовим ријечима, Хамас ''жели да убије све Израелце и масакрира их''.

"Оно што се данас догодило никада раније није виђено у Израелу и ја ћу се побринути да се то више никада не понови…ИДФ ће одмах употријебити сву своју моћ да уништи Хамасове способности", казао је он истакавши да ће овај "црни дан" бити "освећен".

Израел ће свуда гађати Хамас - претварајући мјеста на којима се "скрива и дјелује" у градове рушевина, нагласио је Нетанијаху.

Он је поручио "становницима Газе" да "одмах изађу јер ће свуда дјеловати пуном снагом".  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана