У Мадриду забрањено изнајмљивање електричних тротинета

GS
Foto: Shutterstock

ПАРИЗ - Управа главног града Шпаније, Мадрида, најавила је да ће ускоро ступити на снагу забрана изнајмљивања електричних тротинета.

"Укидамо ауторизацију компанијама које изнајмљују електричне аутомобиле на улицама нашег града", објавио је на Twitteru градоначелник Мадрида Хозе Мартинез-Алмеида.

Додао је да би ова одлука требало да ступи на снагу у октобру, као и да "приоритет градске управе јесте безбедност становника Мадрида". Тренутно, три компаније могу да изнајмљују тротинете у Мадриду, али то ће се ускоро завршити.

"Ниједна од ових компанија није испоштовала услове које смо поставили због безбједности пјешака, а нарочито стаирјих особа", навео је градоначелник шпанске пријестонице.

Највеће критике иду на рачун тога што ове три фирме (Лиме, Тиер Мобилитy и Дотт) немају технологију која је потребна како би се спријечили вожња и паркирање тамо гдје је забрањено.

Мадрид се овако придружио бројним свјетским градовима који су забранили изнајмљивање електричних тротинета због забринутости за безбједност пјешака, као што су Париз, Лас Вегас, Монтреал и други, преноси б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана