У Мадриду марш протов слања оружја Кијеву

Srna
Foto: CNN

МАДРИД - У Мадриду је одржан марш против војне стратегије НАТО-а и слања оружја Украјини.

Шпанска организација "Удружење грађана против рата" организовала је демонстрације на којима су учесници носили транспаренте "Против свих ратова, против свих блокова", "Даље НАТО, даље војне базе", "Не слању оружја", "Доле војни буџети", "Ни Путин ни НАТО", јавио је дописник РИА Новости.

"До рјешавања сукоба у Украјини очигледно неће доћи захваљујући интервенцији НАТО-а и империјалистичке Европе", рекао је један од организатора протеста који се завршио митингом испред зграде шпанског Министарства спољних послова.

Левичарска партија Подемос, која је дио коалиционе владе са владајућом Шпанском социјалистичком радничком партијом, позвала је власти у земљи да преиспитају став о сукобу.

На Европској мировној конференцији, шпански министар за социјална права Јоне Белара позвао је на стварање новог савеза земаља које би се залагале за мирно рјешење сукоба у Украјини.

Шпански премијер Педро Санчез у јануару је рекао да је од почетка сукоба у Украјини влада те државе издвојила више од 300 милиона евра за војну помоћ Кијеву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана