У леденој олуји у Канади двоје погинуло, више од милион људи без струје

Танјуг
У леденој олуји у Канади двоје погинуло, више од милион људи без струје

ОТАВА - Двије особе су погинуле, а више од милион људи остало је без струје у Канади, након што је ледена олуја погодила двије најнасељеније провинције уочи празничног викенда, доносећи ледену кишу и јаке вјетрове који су рушили дрвеће и далеководе.

Један човјек је погинуо у Квебеку када је дрво пало на њега, док је други смртно страдао у источном Онтарију када га је ударила грана која је падала, пренио је Ројтерс.

-Ово је веома тежак тренутак...Нестанак струје за толико људи, дрвеће које руши, олуја оштећује зграде, аутомобиле и остало - рекао је канадски премијер Џастин Трудо.

Нешто мање од милион људи није имало струју у Квебеку и око 110.000 у Онтарију од 16 часова по локалном времену, преноси Ројтерс.

Снабдјевачи електричном енергијом у те двије провинције радили су на обнављању струје, али, како се очекује да ће поправке трајати данима, то значи да би многи Канађани могли да проведу ускршњи викенд у мраку.

Градоначелник Отаве Марк Сатклиф очекује да ће екипе које раде на санацији далековода ускоро вратити струју за велики дио од око 65.000 погођених потрошача.

-Неке области у главном граду земље и даље су ризичне због падавина и нестанка струје који утичу на саобраћајну сигнализацију' - рекао је Сатклиф.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана