У лавини на Монблану погинуло двоје скијаша, у Еркинсу погинуо планинар

Танјуг
У лавини на Монблану погинуло двоје скијаша, у Еркинсу погинуо планинар

ПАРИЗ- У лавини на Монблану погинуло је двоје скијаша, док је један повређен, а један планинар је погинуо на падини Екринс у француским Алпима, саопштиле су данас локалне власти.

Лавина се јуче обрушила на подручје ван стаза скијалишта Сен Жерве ле Бен на надморској висини од 2.300 метара, наводи се у саопштењу администрације региона Горња Савоја, преноси АП.

Десетине горских спасилаца који су кренули у потрагу за заробљеним скијашима пронашли су мртве мушкарца и жену и једну повређену особу, а спасили петоро скијаша.

О случају је покренута истрага. Градоначелник Сен Жервеа, Жан-Марк Пејкс изјавио је да су временски услови превише нестабилни за овако ризичне излете.

"Падала је киша, падао је снијег, било је топло. Има довољно обележених стаза за скијање'', ​​рекао је он за БФМ телевизију.

Истовремено, на сјеверу Француске 31-годишњи планинар пронађен је мртав након што је пао на падини планинског ланца Екринс. Спасиоци су навели да је он скренуо са пешачких стаза да би са пријатељем погледао планинске козе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана