У лавинама широм аустријских и швајцарских Алпа погинуло најмање десет људи

Срна
У лавинама широм аустријских и швајцарских Алпа погинуло најмање десет људи

БЕЧ- Десет људи погинуло је током викенда у неколико лавина широм аустријских и швајцарских Алпа, јавља Би-Би-Си.

Туристи са Новог Зеланда, Кине и Њемачке су међу погинулима на више различитих скијалишта. Раније је јављено да је током викенда у лавинама погинуло осам људи.

Аустријске власти прогласиле су опасност од лавине четвртог степена - другу по висини - након интензивних сњежних падавина и вјетра у тој области.

Упркос упозорењима, скијалишта у западној Аустрији су попуњена због школских распуста у Бечу.

Аустријска полиција објавила је јуче да је погинуло пет лица, укључујући педесетдеветогодишњег мушкарца који је користио сњежну грталицу у западном региону Тирола.

Такође су пронађена тијела ски водича у мјесту Санкт Антон ам Арлберг и шездесетдвогодишњег мушкарца који је скијао око врха Хохе Ајфнер.

У суботу су пронађени мртви седамнаестогодишњи Новозеланђанин, тридесетдвогодишњи држављанин Кине и један Нијемац стар око 50 година - за које се наводи да су скијали ван маркираних стаза када се догодила лацина.

У Швајцарској су педесетшестогодишња жена и педесетдвогодишњи мушкарац такође погинули од нестабилног снијега у југоисточном кантону Граубуенден у суботу ујутру, 4. фебруара.

Швајцарска полиција је саопштила да је трећи члан њихове групе успио да се извуче неповријеђен.

Лавине су уобичајене у обје земље. Према аустријској новинској агенцији АПА, само у суботу у региону Тирола пријављено је 30 лавина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана