У клизишту у Малезији погинуло 16 људи, 17 се води као нестало

Танјуг
Foto: Танјуг

КУАЛА ЛУМПУР- Најмање 16 људи погинуло је данас приликом одрона земље у туристичком кампу у Малезији, а власти су саопштиле да се страхује да је још 17 особа затрпано на органској фарми у близини главног града Куала Лумпура.

Претпоставља се да су 94 Малезијца била у кампу у Батанг Калију у централној држави Селангор, око 50 километара сјеверно од Куала Лумпура, када се одронила земља, рекао је шеф окружне полиције Суфијан Абдулах.

Он је навео да је међу погинулима и петогодишњи дјечак, док је седам особа хоспитализовано због повреда, а 53 особе су спасене без повреда, пренио је АП.

Више од 400 људи и пси трагачи били су укључени у потрагу и спасавање, рекао је Суфијан.

Ватрогасна служба Селангора саопштила је да су ватрогасци почели да стижу на место догађаја пола сата након што су примили позив за помоћ у 2.24 ујутру.

Земља се одронила са пута на висини од 30 метара и захватила површину од око 1,2 хектара.     

Суфијан је рекао да су људи у сриједу дошли у то подручје, популарно мјесто за рекреацију.

Преживјели су рекли да је изненађујуће што је прорадило клизиште јер посљедњих дана није било јаке, већ само слабе кише.

Камп се налази на органској фарми недалеко од брда, популарне туристичке дестинације са тематским парковима и јединим казином у Малезији, а блокиран је приступ путевима који воде до тог подручја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана