У клизишту на Филипинима погинуло најмање шест људи,још 46 се води као нестало

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

МАНИЛА- У клизишту на Филипинима, које је затрпало аутобусе и куће у селу гдје се налази рудник злата, погинуло је најмање шест људи, а још 46 се води као нестало, укључујући и рударе који су чекали у два аутобуса на превоз кући.

Није тренутно познато колико је људи можда заробљено у својим домовима када се дио планине обрушио на село Масара у уторак увече, у провинцији Давао де Оро, а у инциденту је повријеђено више десетина људи, рекао је портпарол покрајинске владе, преноси АП.

Војне јединице, полиција и добровољци спасили су до сада преко 30 мјештана који су повријеђени у инциденту,  а јутрос је настављена потрага, након што је прекинута претходне ноћи због страха од нових клизишта, рекли су званичници.

Међу несталима је 27 рудара, а осам њих, који су били међу онима који су чекали у два паркирана аутобуса који би их одвезли са посла у уторак увече, искочили су кроз прозоре возила када је дошло до одрона, а трећи аутобус је већ напустио ову локацију, навео је владин званичник.

Војска је саопштила да непроходни путеви и лоше комуникационе везе ометају напоре да се из села добију конкретнији детаљи.

Три тешко повријеђене жртве  евакуисане су хеликоптером, реко  је за АП регионални портпарол војске .

Више од 750 мјештана који живе у близини подручја погођеног клизиштима евакуисано је у безбједнија насеља, саопштиле су филипинске власти.

Сјевероисточни монсун који је захватио Филипине донио је кише у јужном региону Минданао од 28. јануара до 2. фебруара, које су изазвале смртоносне поплаве и клизишта.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана