У клизиштима погинуло 189 људи, 206 нестало

Танјуг
У клизиштима погинуло 189 људи, 206 нестало

ЊУ ДЕЛХИ - Најмање 189 људи је погинуло а 206 се воде као нестали у клизиштима која су након обилних киша погодила Индију, док се спасилачки напори и данас настављају.

Како је пренио Ројтерс, очекује се да се спасилачке операције убрзају након што је војска завршила изградњу моста који би требало да помогне пребацивање тешке опреме у угрожено подручје.

Локална Азианет ТВ јавила је да су погинуле 292 особе. Око 1.600 становника околних села је спасено у протекла два дана, а 350 кућа је оштећено.

Најтеже погођена је јужна држава Керала, једна од најпопуларнијих туристичких дестинација Индије, где су се у уторак активирала бројна клизишта на обронцима брда Вајанд.

Одрони блата затрпали су многе људе док су спавали. Спасилачке акције биле су отежане пошто је град Чуралмала одсечен од света јер је главни мост ондело клизиште.

Војна инжењерија направила је нови мост преко којег се пребацује тешка опрема за рашчишћавање терена у потрази за преживелима и тијелима страдалих.

Тимови спасилаца додатно су појачани, а укључени су и рониоци да претраже реку Чалијар. Власти наводе да су мали изгледи да се пронађу преживели.

Ово је најтежа несрећа те врсте у Кералин након разорних поплава 2018.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана