У Киргистану осујећен покушај терористичког напада на цркву и трг код јелке

Tanjug
У Киргистану осујећен покушај терористичког напада на цркву и трг код јелке

БИШКЕК - Специјалне службе Киргизије спријечиле су напад на цркву и покушај терористичког напада на тргу у близини новогодишње јелке у граду Џалал Абад на југу републике, саопштила је прес служба Државног комитета за националну безбједност.

"По налогу страних емисара међународне терористичке организације планиралие су да поставе ИЕД (импровизовану експлозивну направу) у близини главне новогодишње јелке на централном тргу Џалал-Абада, а такође, су намеравали да организују терористички напад и оружани напад на цркву Успења Пресвете Богородице у Џалал-Абаду", рекао је представник прес службе за агенцију РИА Новости.
    
Током антитерористичких активности у Џалал-Абаду, притворена су два 16-огодишња члана међународне терористичке организације "Исламска држава – Вилајат Хорасан", који су регрутовани у групу путем интернета.
    
Увидом у телефоне приведених било је могуће пронаћи "непобитне доказе о припреми терористичког напада, преписку са емисарима МТО, план акције и упутства за израду импровизованих експлозивних направа, као и видео-снимке са заклетвом на верност вођи ИГ-ВХ МТО".
    
Киргиски службеници за спровођење закона покренули су кривични поступак због терористичког акта.
    
Обавјештајне агенције трагају за могућим саучесницима осумњичених.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана