У камиону пронађено 148 миграната, од тога 23 дјеце

Танјуг
У камиону пронађено 148 миграната, од тога 23 дјеце

МЕКСИКО СИТИ - Неколико десетина централноамеричких миграната, међу којима је било и 23-оје дјеце без пратње, спасено је из напуштеног камиона у југоисточној мексичкој држави Веракруз, саопштио је Мексички савезни институт за миграције (ИНМ).

- ИНМ је спасао 148 миграната који су путовали у пренатрпаној приколици камиона и остављени су у ситуацији опасној по живот на аутопуту - саопштио је институт, пренио је Си-Ен-Ен (CNN).

Возач је побjегао из камиона и он је и даље у бjекству, додао је ИНМ. Мигранти су дошли из Хондураса, Гватемале и Салвадора.

Међу људима који су спасени, било је мушкараца и жена који су путовали сами, малољетници без пратње одраслих и 44 породице.

- Хуманитарна помоћ је пружена особама које су биле у тешкој ситуацији, а прошли су здравствене провјере. Када су завршене процедуре, одрасли су одведени у објекте ИНМ да се ураде одговарајуће имиграционе процедуре - додаје се у саопштењу.

Малољетници без пратње одраслих и породице остаће под заштитом Система за интегрални развој породице и Канцеларије генералног тужиоца, одсјек малољетници, током имиграционог процеса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана