У Калифорнији ванредно стање у очекивању атмосферске "циклон бомбе"

Танјуг
У Калифорнији ванредно стање у очекивању атмосферске "циклон бомбе"

ЛОС АНЂЕЛЕС - Наредбе за евакуацију су на снази у дjеловима америчке савезне државе Калифорније у очекивању велике олује, а гувернер Гевин Њусом прогласио је ванредно стање, преноси АП.

Регион, који је у прошлости био погођен шумским пожарима, међу првим мjестима је у којима је издата наредба за евакуацију због забринутости због поплава и клизишта.

Очекује се да ће олуја донијети до 152 милиметара кише у јделовима области залива Сан Франциско, где ц́е упозорење од поплава бити на снази целог дана. 

У јужној Калифорнији очекује се да ће олуја достићи врхунац током ноћи и данашњег дана, а у окрузима Санта Барбара и Вентура ће вјероватно бити највише кише, рекли су прогностичари.

Гувернер америчке савезне државе Калифорније прогласио је ванредно стање због олује, друге која је погодила државу за недељу дана.

"Очекујемо да би ово могла бити једна од најизазовнијих и најутицајнијих серија олуја које су се спустиле у Калифорнију у последњих пет година“, рекла је Ненси Ворд, директорка Канцеларије за хитне службе гувернера Калифорније.

Прогностичари кажу да се формира “циклон бомба”, врста олује која се брзо појачава, и да ће бити опасна за људе.

Очекује се да ће најтеже бити погођена сЈеверна Калифорнија, у којој је током викенда дошло до пробоја насипа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана