У још једној области у Русији проглашена ванредна ситуација

Танјуг
У још једној области у Русији проглашена ванредна ситуација

МОСКВА - У Белгородској области проглашена је ванредна ситуација на федералном нивоу, саопштио је данас руски министар за ванредне ситуације Александар Куренков.

-Предлажем да се ванредна ситуација која је настала у Белгородској области класификује као ванредна ситуација на савезном нивоу и успостави савезни ниво реаговања- рекао је он.

Он је након данашње ванредне сједнице владине Комисије за превенцију и реаговање у ванредним ситуацијама рекао да је предложио да се ванредна ситуација у Белгородској области класификује као ванредна ситуација на савезном нивоу и да се успостави савезни ниво реаговања.

Како је навео, ситуација у региону остаје тешка и напета, преноси Тас.

У нападима украјинских оружаних снага у Белгородској области протеклих дана оштећени су стамбени објекти и инфраструктура, а има убијених и повријеђених.

Увођење ванредног режима на савезном нивоу омогућава да се на поједностављен начин доносе одлуке о додјели материјалне помоћи људима из савезног буџета, да се финансирају активности за смјештај људи, да им се обезбјеђује све што им је потребно у привременом смјештају, као и да се брзо предузму мјере у циљу додатне заштите грађана.

У случају савезне ванредне ситуације, жртве имају право на новчану помоћ.

Руске федералне власти прогласиле су 9. августа ванредну ситуацију и у Курској области, након напада Оружаних снага Украјине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана