У једном дану убијене четири жене и дјевојчица

GS
Foto: TheLocalAustria

Аустријске власти истражују убиства четири жене и 13-годишње дјевојчице у Бечу у року од једног дана, укључујући три жене које су пронађене избодене на смрт у борделу.

Тијела трију младих жена пронађена су са смртоносним ранама ножем у борделу у четврти Бригиттенау главног града Аустрије у петак навече након што је свједок о догађају обавијестио полицију.

Мушкарац (27), који је још са собом имао нож за који се вјерује да је оружје којим је почињено убиство, ухапшен је у близини под сумњом да је починио убиства, рекла је полиција.

У одвојеном случају, жена и њезина кћерка, 13, пронађене су мртве у стану у Бечу раније у петак. Вјеројатно су задављене или угушене до смрти, а отац је главни осумњичени, рекла је АПА.

Аустријска удруга аутономних склоништа за жене прошле је године забиљежила 26 фемицида, а у земљи и широм  Европе бјесни расправа о убиствима жена и дјевојака, често од стране партнера или бивших партнера.

Аустријска влада обећала је оштрије мјере, обећавши неколико мјера укључујући повећање финанцирања организација које помажу жртвама насиља.

Невладине организације, међутим, кажу да влада не чини довољно да заустави убојства.

Између 2010. и 2020. у Аустрији је убијено 319 жена, углавном од стране њихових мушких партнера или бивших партнера, с рекордним бројем од 43 жртве у 2019., показује владина студија, преноси Index.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана