У Израелу убијени и Американци и Тајланђани

Танјуг
У Израелу убијени и Американци и Тајланђани

ТЕЛ АВИВ - Министарство спољних послова Тајланда данас је саопштило да је 12 држављана те земље убијено од избијања новог таласа сукоба у Израелу у суботу, 11 их је отето, а осморо рањено.

У међувремену је један портпарол америчког Савета за националну безбједност саопштио да је неколико америчких држављана међу жртвама, преноси Ројтерс.

-Радимо на пружању помоћи свим држављанима Тајланда у Израелу - рекла је представница за медије тајландског Министарства спољних послова Канчана Патарачоке.

Портпарол Савета за националну безбједност САД рекао је да су америчке власти у контакту са израелским колегама, не прецизирајући колико је Американаца међу жртвама.

Кабинет за безбједност Израела изгласао је у недјељу да је земља званично у ратном стању након што су се терористи Хамаса у суботу инфилтрирали у јужни Израел, убивши стотине Израелаца.

 Одлука високог безбједносног кабинета даје декларацији правни статус у складу са Основним законом јер тачка 40. каже да земља не може да уђе у рат без одлуке владе.

 Од суботе је у сукобима погинуло више од 1.200 Израелаца и Палестинаца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана