У Италији заплијењена имовина руског бизнисмена вриједна 41 милион евра

Танјуг
Foto: Илустрација

ФИРЕНЦА - Пореска полиција Фиренце заплијенила је од руског бизнисмена имовину вриједну 41 милион евра на захтјев Специјализованог антикорупцијског тужилаштва у Кијеву.

Заплењена имовина укључује некретнине и акције компанија које су стечене реинвестирањем незаконите добити, пренијела је Анса, позивајући се на изворе у истражним органима.

Како се наводи, руски бизнисмен, чије име није наведено, под истрагом је за злочине почињене у Украјини, у вези са корупцијом јавних функционера, преваром у износу од 60 милиона евра и прањем новца.

Вјерује се да је бизнисмен, између осталог, стекао велики и луксузни комплекс имовине у граду преко повјереничке компаније са сједиштем у Фиренци.

Међу заплијењеном имовином биле су акције компаније номиналне вредности од три милиона евра и четири непокретности у вриједности од скоро 38 милиона евра, према изворима за спровођење закона.

Остали детаљи још нису саопштени.

Министарство правде Украјине, на основу пријаве Тужилаштва, поднијело је  тужбу Високом антикорупцијском суду за увођење санкција двојици руских олигарха и њиховом најближем окружењу и запљену њихових средства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана