У Италији ухапшен држављанин Србије са 16 идентитета: Пинк Пантер пљачкао луксузне станове и златаре

Г.С.
У Италији ухапшен држављанин Србије са 16 идентитета: Пинк Пантер пљачкао луксузне станове и златаре

РИМ - Српски држављанин Бојан Марковић (38), који се доводи у везу са међународном бандом крадљиваца "Пинк Пантер", ухапшен је у сриједу у Италији након 11 година скривања од полиције и потјернице. 

Он је осумњичен да је у Италији починио бројне пљачке, а годинама се успјешно скривао иза чак 16 лажних идентитета.

Марковића су, како наводи италијански портал ottopagine.it, ухапсили карабињери Територијалног одjељења Мондрагоне који су објаснили на који начин је дошло до хапшења.

Мукотрпне истраге

- Истражиоци су Марковићу ушли у траг након дугих и мукотрпних истрага инспектора о крађама по кућама и златарама с циљем спријечавања и супротстављања почињењу крађа у локалним домовима - пишу италијаксни медији.

Међутим, Србин је годинама успијевао да избјегне хапшење захваљујући лажним идентитетима иза којих се вјешто крио.

- Истрага је показала да је Србин користио чак 16 лажних идентитета, и на тај начин је сваки пут успио да буде корак испред полиције. Често је користио измишљена имена, са лажним мјестима и датумима рођења. Такође, користио је и слична имена свом, али увијек довољно другачија да збуни службенике када би га, рецимо, насумично претресали на улици - наводи портал ottopagine.it.

Осуђен на скоро девет година

Марковић је ухапшен у сриједу када су га карабињери зауставили насред улице и након детаљне провјере његових личних података утврдили да је он заправо бјегунац за којим трагају више од деценије.

- Србин је осуђен на затворску казну од девет година, осам мјесеци и 27 дана, као и да плати казну од 3.200 еура због бројних кривичних дјела, која су углавном пљачке луксузних станова и златара. Њему се на терет ставља да је починио кривично дјело против имовине које се односи на крађе у провинцијама Авелино, Казерта, Кјети, Пезаро Урбино, Салерно и Сасари - наводи италијански портал.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана