У Индији послије 56 година пронађено тијело мушкарца који је погинуо у авионској несрећи

СРНА
У Индији послије 56 година пронађено тијело мушкарца који је погинуо у авионској несрећи

Породица Томаса Черијана, који је погинуо прије 56 година у авионској несрећи у Индији, послије више деценија чекања примила је вијест да је његово тијело пронађено.

Неочекиване вијести добили су из полицијске станице у јужној индијској држави Керала, одакле је Томасу Томасу јављено да је тијело његовог старијег брата најзад пронађено, пренио је ББЦ.

Черијан се налазио међу 102 путника у авиону ваздухопловних снага Индије који се срушио 1968. због лоших временских услова у планинском региону.

Годинама се авион водио као нестао а његова судбина је била непозната.

Тим планинара пронашао је, међутим, 2003. тело једног од страдалих путника.

Након тога, организовано је више потрага војске током којих је пронађено још осам тела, а 2019. у планинама у региону Кашмира нађена је И олупина авиона.

Авионска несрећа из давне 1968. још једном је привукла пажњу јавности, пошто је индијска војска нашла још четири тела међу којима и Черијаново.

Његов млађи брат изјавио је након што је примио ту вест да се осетио као да је гушење дуго 56 година изненада нестало.

- Коначно сам могао опет да дишем - испричао је он.

Черијан је имао само 22 године у време несреће, а војним авионом је кренуо на своје прво постављење на терену у региону Хималаја званом Лех.

Када је прво тијело страдалих у удесу пронађено 2003, његово име је коначно уклоњено са списка несталих и наведено је да је погинуо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана