У Индији 40 радника заробљено већ пет дана након што се срушио тунел

Агенције
У Индији 40 радника заробљено већ пет дана након што се срушио тунел

УТАРХАНД - Због клизишта које је изазвало рушење тунела у Утараханду, у Индији, већ пет дана је 40 радника заробљено у тунелу.

Несрећа се догодила у недјељу у хималајској држави Утараханд када се дио тунела Силкyара срушио док су радници били унутра. Гомиле крхотина прекинуле су довод кисеоника радницима.

Званичници су саопштили да су радници заробљени око 200 метара у тунелу и да су безбједни. Спасиоци  снабдијевају мушкарце храном, водом и кисеоником кроз цијеви, а комуникацију одржавају путем воки-токија. Међутим, неки извјештаји кажу да је неколико њих имало главобоље, анксиозност и мучнину. Надлежни су то демантовали и рекли да радници нису повријеђени.

Дипак Патил, који је задужен за рад на помоћи и спашавању, рекао је за BBC да се у тунел пумпа довољно кисеоника, тако да неће бити никаквих проблема у погледу дисања.

Међутим, савезни министар ВК Синг је у рекао новинарима да би спасилачке операције могле да потрају још два или три дана.

Очекује се позитиван развој догађаја јер је из Делхија јуче довезена специјалистичка бушилица којом ће да се избуши пролаз тако да се може убацити цијев кроз коју радници могу испузати. Тешка бушилица је довезена војним авионима у три дијела и састављена је на мјесту несреће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана