У Грчкој нови протести због жељезничке несреће (ВИДЕО)

Танјуг
У Грчкој нови протести због жељезничке несреће (ВИДЕО)

АТИНА - Хиљаде демонстраната изашле су данас на нове протесте у Грчкој због најсмртоносније жељезничке несреће која се икада догодила у овој земљи, појачавајући притисак на Владу због трагедије.

Демонстранти су преплавили трг Синтагма испред парламента у Атини, машући транспарентима на којима је писало "Нећемо заборавити, нећемо опростити" и "Постаћемо глас свих мртвих".

Педесет седам људи, од којих су многи студенти, погинуло је када су се 28. фебруара у централној Грчкој директно сударили путнички и теретни воз.

Четири жељезничка званичника су оптужена, али је бијес јавности усредсређен на дуготрајно лоше управљање жељезничком мрежом, а земљу је потресла серија понекад насилних масовних протеста.

Данас се око 5.000 демонстраната окупило испред парламента у Атини, док је сличан број изашао на улице Солуна, саопштила је полиција, пренио је АФП.

"Постајемо очајни. Не знате шта да кажете, шта да радите - све што можете да урадите јесте да се придружите протесту", изјавио је учесник демонстрација Александрос /26/.

Скупови су услиједили као одговор на позиве грађанима од разних организација, од синдиката до политичких група, да изађу на улице.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана