У Грчкој данас општи штрајк

Срна
У Грчкој данас општи штрајк

АТИНА - У Грчкој је данас објављен општи штрајк као одговор на жељезничку несрећу која се десила прошлог мјесеца, а планирани су бројни протести широм те земље.

Због штрајка отказани су бројни летови, трајекти су остали у лукама, државне болнице раде само са најнужнијим особљем, обустављен је јавни превоз а отказана је и настава у школама.

Синдикати су се удружили са Асоцијацијама радника жељезница који су више пута обустављали рад од 28. фебруара кад су се сударили путнички и теретни воз недалеко од града Ларисе на сјеверу Грчке када је погинуло 57 особа, а више десетина повријеђено.

Влада која се прије љета суочава са парламентарним изборима саопштила је да ће жељезнички саобраћај бити обновљен 22. марта и да ће се постепено пуштати у погон до 11. априла уз додатно особље које ће бити задужено за надзор безбједности и обавезну контролуи брзине дуж више дијелова пруге.

Резултати анкета показују да администрација премијера Кирјакоса Мицотакиса има предност над осталим странкама, али која је у протеклих неколико седмица смањена у односу на партију лијевог центра Сириза. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана