У двије полицијске акције заплијењено 50 кг кокаина, ухапшено 28 осумњичених

Танјуг
Foto: Еуропол

ХАГ - У две одвојене полицијске акције које су спровеле шпанска и колумбијска полиција, а коју је подржао Европол, ухапшено је 28 осумњичених, демонтирана лабораторија за прераду кокаина и заплијењено скоро 50 килограма прерађеног кокаина.

„Организацију, коју су чинили углавном осумњичени из Колумбије и Шпаније, предводио је бивши припадник сада распуштене колумбијске паравојне групе 'Блок Централ Боливар'„, наведено је у саопштењу Европола.

У два дана у јуну полиција је ухапсила 26 осумњичених и демонтирала лабораторију за прераду кокаина, а још двојицу осумњичених полиција је привела у Колумбији.

Европол наводи да је заплијењено 47 килограма свјеже прерађеног кокаина, 20 килограма кокаинске базе, два килограма марихуане, 3.000 литара и 300 килограма разних хемикалија, три комада ватреног оружја, као и 245.000 евра у готовини и 13 возила.

Криминална група убризгавала је кокаинску базу у картонске кутије са легалним теретом, као што је воће, а када би кокаинска база стигла у морским контејнерима из Колумбије у Малагу у Шпанији, прерађивана је у кокаин, додаје се у саопштењу Европола.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана