У два одвојена напада у Пакистану убијена 31 особа

Танјуг
У два одвојена напада у Пакистану убијена 31 особа

ИСЛАМАБАД - Наоружани нападачи убили су најмање 31 особу у два одвојена напада у југозападном Пакистану, саопштила је данас полиција.

Двадесет три особе су убијене након што су одведене из аутобуса, аутомобила и камиона у провинцији Белуџистан, изјавио је полицијски званичник.

Нападачи су запалили најмање 10 возила прије него што су побјегли, преноси АП.

Напад је услиједио неколико сати након што је забрањена сепаратистичка група Ослободилачка војска Балуџа (БЛА) упозорила људе да избјегавају ауто-путеве.

та група није одмах преузела одговорност за напад.

У одвојеном нападу, наоружани нападачи су убили најмање девет људи, укључујући четири полицајца и пет пролазника, у другом округу у Белуџистану. Побуњеници су у другим дијеловима провинције уништили жељезничку пругу, напали полицијску станицу и спаљивали возила, а у тим нападима није било жртава.

У Белуџистану низ сепаратистичких група изводи нападе, углавном на снаге безбједности, захтијевајући независност од централне владе у Исламабаду. Иако пакистанске власти тврде да су угушиле побуну, насиље у Белуџистану се наставља.

Сепаратисти често траже од људи личне карте, а потом отимају или убијају оне који нису из Белуџистана, а многе од жртава стигле су из сусједне провинције Пенџаб.

Портпарол владе провинције Пенџаб Узма Бухари осудио је убиства и позвао владу покрајине Белуџистан да “појача напоре за елиминисање терориста БЛА”.

Власти у Белуџистану саопштиле су да су одговориле на најновије нападе и да ćе касније током дана изнијети детаље о својим операцијама. Локални медији наводе да су снаге безбједности убиле најмање 12 побуњеника у различитим дијеловима провинције у посљедња 24 сата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана