У бомбардовању Торецка погинуле двије особе

ГС
У бомбардовању Торецка погинуле двије особе

Рат у Украјини ушао је у 826. дан. Руске трупе су гранатирале из ваздуха град Торецк, погинуле су двије особе, јавља Кијев.

Украјина је дефинисала три главне тачке у Формули мира. Ове тачке подржавају чак и оне земље које балансирају и не подржавају у потпуности Кијев током рата, рекао је Зеленски. Путин упозорава Запад да не дозволи Украјини да користи своје ракете да погоди Русију, јер ће потенцијално изазвати глобални сукоб.

У руском гранатирању Торецка ваздушним бомбама, двије особе су погинуле, а још три су повријеђене и налазе се у болници, саопштило је Тужилаштво Доњецке области.

Украјинска војска саопштава да се највећа борбена активност примјећује на Покровском и Купјанском правцу.

Русија се спрема да распореди још 300.000 војника у близини украјинске границе, изјавио министар одбране Украјине Рустем Умеров.

Према ријечима Умерова Москва планира нову офанзиву у Украјини на сјеверу земље.

Украјина је дефинисала три главне тачке у Формули мира, које подржавају чак и оне земље које балансирају и не подржавају у потпуности Украјину током рата, изјавио је предсједник Украјине Володимир Зеленски.

Право Украјине на самоодбрану укључује ударе на легитимне војне циљеве унутар Русије, изјавио је генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг.

Руски председник Владимир Путин упозорио је у Запад да се чланице НАТО-а у Европи играју ватром предлажући да се Украјини дозволи да употреби западно оружје за напад унутар Русије, што би могло да изазове глобални сукоб.

Владимир Зеленски је потписао споразуме са Португалијом, Шпанијом и Белгијом.

Споразум Брисела и Кијева вриједан је најмање 977 милиона евра белгијске војне помоћи, а укључује испоруку 30 борбених авиона Ф-16.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана