У бјелоруском војном центру за обуку почела брза провјера борбене готовости

Srna
Foto: Printscreen

МИНСК - У заједничком центру за обуку млађих специјалиста оружаних снага Бјелорусије почела је брза провера борбене готовости, саопштило је данас министарство одбране Бjелорусије.

''Одлуком министра одбране Виктора Хрењина данас је почела ванредна провера борбене готовости у 72. здруженом гардијском центру за обуку заставника и млађих официра", саопштило је Министарство одбране Бјелорусије, преноси ТАСС.

Центар, који се налази у граду Борисову у Минској области има задатак да за потребе бјелоруске војске обучава заставнике, млађе команданте и специјалисте, идеолошке активисте, али и искусне резервисте.

По налогу предсједника Александра Лукашенка од 13. до 19. децембра одржана је хитна провјера борбене готовости у Оружаним снагама Белорусије, а министарство одбране је тада саопштило је ријеч о провери дефанзивне природе.

Прије тога је 11. и 12. октобра извршена је брза инспекција у бјелоруским снагама, у којој је учествовало око 500 људи и 50 возила.

Ова активност је споведена с циљем да се војне јединице доведу у стање пуне приправности, прегрупишу и распореде на одређеним подручјима и успешно демонстрирају извршење практичних борбених задатака, наведено је из бјелоруског мионистарства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана