У Авганистану убијено троје шпанских туриста

Агенције
У Авганистану убијено троје шпанских туриста

Шпански и авганистански службени извори су објавили да су троје шпанских туриста и Авганистанац убијени из ватреног оружја у Бамјану, граду у централном дијелу Авганистана. Ријеч је о првом нападу на стране туристе у Авганистану од повратка на власт талибана у августу 2021.

„Троје странаца и један Авганистанац су убијени, а четири странца и троје Авганистанаца је рањено у нападима из ватреног оружја“, рекао је портпарол Министарства унутрашњих послова Абдул Матин Кани, не појаснивши стоји ли иза напада једна или више особа.

У Мадриду, извор из Министарства спољних послова објавио је да су троје убијених странаца Шпанци.

„Троје Шпанаца убијено је и најмање један рањен у пуцњави у Авганистану“, рекао је тај извор који је желио остати неименован. Додао је да Министарство настоји разјаснити што се догодило, помоћи повријеђенима и контактирати породице.

Премијер Шпаније Педро Санчез рекао је да је шокиран убиством шпанских туриста и додао да прати ситуацију.

У Кабулу је портпарол Министарства унутрашњих послова казао да је четверо осумњичених ухапшено. Болнички извори казали су да су четверо повријеђених држављани Норвешке, Аустралије, Литваније и Шпаније. Још увијек није познато који је био мотив напада.

Бамјан је главно туристичко одредиште у Авганистану у којем се налази и дио под заштитом УНЕСКО-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана