У Аустрији разбијена терористичка ћелија повезана са Исламском државом

Танјуг
Foto: Илустрација

БЕЧ - Аустријска служба за унутрашњу безбJедност (ДСН) саопштила је данас да је разбила терористичку ћелију за коју се сумња да је повезана са Исламском државом.

Како је наведено у саопштењу, групу је чинило девет младића и једна жена, а једном осумњиченом одређен је притвор. Додаје се да досадашње истраге и испитивања показују да осумњичени имају став који је између "фундаментално исламистичког" и "терористичког", преноси АП.

ДСН је навео да су осумњичени који имају између 15 и 23 године и живе у близини града Линца у сјеверној Аустрији, наводно "већ дуже вријеме регрутовани за терористичку организацију Исламска држава (ИС) и њене криминалне активности". Поред тога, планирали су да успоставе џамију или молитвену просторију под талибанском заставом.

Идентитет осумњичених није саопштен у складу са аустријским законима о приватности, али је аустријска новинска агенција АПА јавила да су они из Аустрије, Турске, Ирака, Русије и Хрватске или да су без држављанства.

Канцеларија јавног тужиоца у Линцу одредила је притвор једном од осумњичених, 18-годишњаку, уз образложење да постоји опасност да побјегне или да почини кривична дјела. Остали осумњичени су под истрагом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана