Твитер "ублажио" правила и омогућио рекламирање канабиса

ГС
Твитер "ублажио" правила и омогућио рекламирање канабиса

САН ФРАНЦИСКО - Рекламирање канабиса на Твитеру од данас је дозвољено, саопштила је компанија путем блога.

Твитер је раније дозвољавао рекламе које се односе на ЦБД, супстанцу која се налази у марихуани, али само за неке кориснике у САД-у. 

Промјена политике значе да ће Твитер, након што су велике компаније које се баве оглашавањем упозориле клијенте да не купују рекламе након доласка Елона Муска, дозволити више реклама за канабис него што то дозвољавају друге платформе попут Фејсбука, Инстаграма и ТикТока.

На платформама које су у власништву компаније Мета, оглашивачи могу промовисати производе од конопље с ограничењима која се односе на географски таргетинг и садржај, али ТХЦ и ЦБД производи нису дозвољени. 

ТикТок такође има строга правила у вези с дрогом те чак забрањује објављивање јавних услуга из државе Њујорк након што је канабис легализован за одрасле особе.

"Твитер ће убудуће омогућавати оглашивачима да промовишу преференције бренда и информативни садржај у вези с канабисом за ЦБД, ТХЦ те производе и услуге повезане с канабисом", саопштено је из Твитера.

Оглашивачи који имају везе с канабисом ће и даље морати слиједити одређене смјернице како би промовисали своје производе. 
Такође, оглашивачи морају бити претходно одобрени те могу таргетирати само кориснике на локацијама на којима су лиценцирани за промоцију производа и услуга везаних за канабис.

Огласи такође не смију промовисати или нудити продају канабиса, уз неколико изузетака за актуелне ЦБД производе.

Поред тога, оглашивачи неће моћи таргетирати кориснике млађе од 21 године, као ни малољетнике. Твитер поручује да огласи не могу осликавати употребу канабиса нити износити тврдње о здрављу.

Ипак, јасно је да Твитер види потенцијалну зараду од реклама за канабис на својој платформи. 

Интерни подаци су показали да су твитови о канабису засјенили теме попут љубимаца, кухања, кафе и алкохола.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана